Opbaring en rouwbezoek

U kunt kiezen voor een thuisopbaring of voor opbaren in een uitvaartcentrum. Wij beschikken zelf over een sfeervol uitvaartcentrum in Mill, waar we graag opbaring en rouwbezoek verzorgen. Een combinatie is uiteraard ook mogelijk. Zo kunt u uw overleden dierbare enkele dagen thuis laten opbaren en later naar een uitvaartcentrum laten overbrengen voor een uitgebreid condoleancebezoek.

24-uurs rouwkamer

Ons uitvaartcentrum beschikt over een sfeervolle en comfortabele 24-uurs rouwkamer, waar uw overleden dierbare tot aan de dag van de uitvaart kan verblijven. U ontvangt een toegangspasje, zodat u op ieder gewenst moment zonder afspraak samen kunt zijn met uw overleden dierbare of samen met familie en vrienden afscheid kunt nemen. U kunt de kamer naar wens aankleden met bijvoorbeeld bloemen, tekeningen, foto's of persoonlijke voorwerpen. Zo creëert u zelf een prettige omgeving om afscheid te nemen. Vanzelfsprekend staat er koffie of thee tot uw beschikking.

Rouwkamer met bezoek op afspraak

Kiest u niet voor een 24-uurskamer, maar wel voor opbaring in ons uitvaartcentrum, dan zijn flexibele bezoektijden mogelijk.

Rouwbezoek

Rouwbezoek, ook wel condoleancebezoek genoemd, kan een functie hebben bij het verwerken van uw verlies. Het geeft u de gelegenheid om samen herinneringen op te halen, het verlies te delen en om afscheid te kunnen nemen van uw overleden dierbare. U bepaalt zelf of en wanneer u bezoek wilt ontvangen. Misschien wilt u de eerste dagen samen met de naaste familie enkele dagen alleen zijn. Ook is de keuze aan u of u alleen familie en naaste vrienden wilt uitnodigen voor een rouwbezoek of ook andere belangstellenden. Als uw overleden dierbare thuis wordt opgebaard, is het niet altijd mogelijk een grote groep mensen te ontvangen. U kunt dan uw overleden dierbare na enkele dagen naar een uitvaartcentrum laten overbrengen voor een uitgebreider rouwbezoek.

Kist sluiten

Het is mogelijk om op te baren met een gesloten kist. Dat is bijvoorbeeld volgens de wens van de overledene of omdat de omstandigheden dat nodig maken. Door een foto op de kist te plaatsen, kunt u de kist toch persoonlijk maken. U kunt ook een fotocollectie samenstellen en deze in de ruimte neerzetten of ophangen.

Als uw overleden dierbare wordt opgebaard in een open kist is het mogelijk dat u na het laatste rouwbezoek zelf met de naaste familie de kist sluit. Vaak geeft dat bij nabestaanden een gevoel van intimiteit. De familie heeft zelf als laatste de overledene gezien. U kunt nog iets meegeven of een persoonlijke boodschap in de kist schrijven. Natuurlijk krijgt u altijd de gelegenheid om in alle rust afscheid te nemen.


Contact

  • Uitvaartonderneming Van Dijk / Uitvaartcentrum Van Dijk
  • Wanroijseweg 42
  • 5451 HA Mill
  • Telefoon: 0485-452868 
  • E-mail: info@vandijk-uitvaart.nl

neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.