Donorcodicil

Na uw dood kunt u met uw organen en weefsels een leven redden of mensen een beter leven geven. Er is voortdurend een grote behoefte aan donororganen zoals longen, lever, bot, nieren, hoornvlies, hartkleppen en huid. Helaas heeft ongeveer 75% van de Nederlanders nog geen donorcodicil. NIGZ Donorvoorlichting zet zich al jaren in om mensen goed voor te lichten over donorschap en het donorcodicil.

Laat het weten

Het is belangrijk dat u zelf besluit of u donor wilt worden of niet. Door uw familie of vrienden in te lichten over uw keuze om wel of niet te doneren, voorkomt u dat uw nabestaanden met deze vraag achterblijven. Als uw wens niet bekend is, moeten uw nabestaanden straks beslissen over wel of geen donatie na uw overlijden.

Afscheid nemen

Het uitnemen van de organen en/of weefsels gebeurt met groot respect voor de overledene en de nabestaanden. Hierna kan de overledene worden opgebaard, thuis of in een uitvaartcentrum. De begrafenis of crematie hoeft niet te worden uitgesteld. Zo kan er ook na donatie op een waardige manier afscheid worden genomen van de overledene.

Informatie

Voor meer informatie of het aanvragen van een donorcodil gaat u naar NIGZ Donorvoorlichting of belt u met 0900 821 2166.

Contact

  • Uitvaartonderneming Van Dijk / Uitvaartcentrum Van Dijk
  • Wanroijseweg 42
  • 5451 HA Mill
  • Telefoon: 0485-452868 
  • E-mail: info@vandijk-uitvaart.nl

neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.