Is een kist eigenlijk verplicht bij een uitvaart?

In plaats van een kist mag u ook kiezen voor een lijkwade van natuurlijke materialen of een rieten mand. Er zijn ook andere vormen in ontwikkeling zoals geperst papier dus er komen steeds meer mogelijkheden die een waardige vervanger vormen van de houten kist. Dit is een positieve ontwikkeling, gezien de nog altijd groeiende belangstelling voor persoonlijke details tijdens een afscheid.

Persoonlijke details

Tegenwoordig is er ook steeds meer aandacht voor de houtsoort, kleur en aanvullende mogelijkheden van een kist. De keuze is enorm; u kunt kiezen voor een kist van de wat goedkopere houtsoorten zoals fineer tot aan de echt luxe massieve houtsoorten zoals eiken, beuken of steigerhout. U kunt de kist ook zeer persoonlijk laten maken door bijvoorbeeld het logo van de favoriete sportclub te verwerken of een afbeelding van een bespeeld muziekinstrument. Een kist gespoten in schoolbordverf behoort ook tot de mogelijkheden. Uw (klein)kinderen kunnen op deze kist persoonlijke boodschappen tekenen en schrijven.

Inspirerende voorbeelden

Wij kunnen u tal van inspirerende voorbeelden laten zien van kisten, manden en lijkwades. Indien gewenst, denken we met u mee over een persoonlijke invulling die past bij uw dierbare. Wij weten als geen ander hoe belangrijk deze keuze is. Het is een wezenlijk onderdeel van het persoonlijke afscheid, zoals u dat wenst voor uw overleden dierbare.

Contact

  • Uitvaartonderneming Van Dijk / Uitvaartcentrum Van Dijk
  • Wanroijseweg 42
  • 5451 HA Mill
  • Telefoon: 0485-452868 
  • E-mail: info@vandijk-uitvaart.nl

neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.