Thuis opbaren of in een uitvaartcentrum?

Vrijwel direct na het overlijden wordt u al geconfronteerd met de vraag waar uw overleden dierbare zal verblijven in de periode tot aan de uitvaart. Een moeilijke keuze, zeker als het overlijden onverwacht is. U kunt dan kiezen voor een verblijf thuis of in een uitvaartcentrum.

Opbaren thuis

Thuis afscheid nemen wordt vaak als intiem en mooi ervaren. Wij kunnen u helpen om dit afscheid zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. We beschikken over alles wat nodig is voor een afscheid thuis. Daarnaast komen we dagelijks kijken of alles nog naar wens verloopt. Thanatopraxie ofwel lichte balseming kan helpen het thuisverblijf nog vertrouwder te maken. Hierdoor krijgt uw dierbare de vertrouwde aanblik en kleur terug. Koeling is niet meer nodig. U kunt uw dierbare opbaren op een bed, wat het huiselijke gevoel zeker verhoogt, maar uiteraard kunt u ook kiezen voor een opbaring in de kist.

Opbaren in een uitvaartcentrum

Als opbaren thuis niet mogelijk of gewenst is, kunnen we een opbaring verzorgen in ons uitvaartcentrum. Wij beschikken over een mooie 24-uurs kamer en meerdere sfeervolle rouwkamers. De 24-uurs kamer mag u zo persoonlijk maken als u zelf wenst en u krijgt hier onbeperkt toegang. In de andere rouwkamers is bezoek op afspraak mogelijk. Uiteraard zorgen wij voor de nodige privacy, zodat u alleen met uw naasten kunt zijn.

Belangrijk bij uw keuze

Ondanks dat u snel moet beslissen na een overlijden, is het belangrijk een weloverwogen keuze te nemen. Ik adviseer u daar graag bij zodat u de juiste keuze kunt maken. Mocht echter blijken dat de door u genomen beslissing toch niet helemaal naar uw wens is om wat voor reden dan ook, dan vervoeren wij uw overleden dierbare uiteraard naar de locatie waaraan u dan de voorkeur geeft. Ook daar zorgen we er weer voor dat alles netjes verzorgd is. Wij doen er alles aan om het afscheid zo te laten verlopen, zoals u dat wenst.

Contact

  • Uitvaartonderneming Van Dijk / Uitvaartcentrum Van Dijk
  • Wanroijseweg 42
  • 5451 HA Mill
  • Telefoon: 0485-452868 
  • E-mail: info@vandijk-uitvaart.nl

neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.