Van droefbier en leedbollen naar de wensen van nu

Misschien heeft u zelf ook nog wel eens zo'n uitvaart van vroeger meegemaakt. Een ingetogen en meestal sober afscheid, waarbij de uitvaartverzorger vooral een zakelijke en logistieke rol had en ervoor zorgde dat alles op tijd gebeurde. Ruimte voor eigen inbreng was er niet; we volgden allen strikt de rituelen van de religie die bij ons paste.

Droefbier en leedbollen

Hetzelfde gold voor het samenzijn na ons bezoek aan de kerk en begraafplaats, wanneer we ons tegoed deden aan altijd hetzelfde opkikkertje. Meestal wat waterige koffie van de plaatselijke horeca uit grote potten, die nooit leken op te houden met schenken. Cake verdeeld in gelijke, droge plakken, waarvan we gelukkig niet proefden hoe oud dat gebruik eigenlijk was. Een paar honderd jaar geleden was er namelijk nog sprake van een echt rouwfeest na een begrafenis, waarbij de alcohol rijkelijk vloeide. Dit 'droefbier' werd genuttigd met grote cakes, die men 'leedbollen' noemde. Deze naam doet vermoeden dat cake dus al eeuwenlang gekoppeld is aan verdriet en troost.

Eigentijds en ervaren

Het bier is lange tijd geleden vervangen door de eerder genoemde koffie. Daarbij hoorde nog wel lange tijd een plakje cake. De zakelijke begeleider heeft allang plaats gemaakt voor de empathische en betrokken uitvaartverzorger van nu. Daarbij leven we nu gelukkig in een tijd waar u zelf kunt kiezen wat u wilt doen tijdens en na een uitvaart van een overleden dierbare. Als eigentijdse uitvaartverzorger helpen wij u graag bij uw keuze en denken met u mee wat het beste past bij uw wensen en bij uw overleden dierbare. Uiteraard wordt alles tot in de puntjes verzorgd, zoals wij dat nu al ruim 40 jaar doen bij uitvaartonderneming van Dijk.

Kopje koffie?

Wilt u meer weten over alle mogelijkheden? Kom dan gerust eens bij ons op de koffie. Koffie die smaakt zoals ù dat wenst en die u sterkt bij uw keuze.

Contact

  • Uitvaartonderneming Van Dijk / Uitvaartcentrum Van Dijk
  • Wanroijseweg 42
  • 5451 HA Mill
  • Telefoon: 0485-452868 
  • E-mail: info@vandijk-uitvaart.nl

neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.