Wat dient er te gebeuren na een overlijden?

Als een dierbare sterft, kunt u zich als naaste opeens heel kwetsbaar voelen naast de gevoelens van verdriet die u ervaart. Het is fijn als er dan iemand in uw buurt is, die u kunt vertrouwen en die u tot steun kan zijn. Vraag of bel daarom diegene, die u er graag bij wilt hebben, zodat u er niet alleen voor staat. Het is belangrijk en hartverwarmend om in deze moeilijke periode de juiste mensen om u heen te hebben!

De uitvaartondernemer

Direct na het overlijden kunt u al de uitvaartondernemer van uw keuze bellen. Indien u kiest voor uitvaartonderneming van Dijk zullen wij u vanaf het eerste moment de zorg uit handen nemen en u met raad en daad bijstaan. Zo kunt u zich focussen op uw emoties en op de persoonlijke invulling van het afscheid. Wij helpen u graag op weg met ideeën en suggesties.

Het officieel vaststellen van de dood

Na het overlijden dient de dood officieel te worden vastgesteld door een arts. In eerste instantie is de huisarts hierbij de aangewezen persoon. Als het echter een plotseling overlijden betreft waarbij ambulancepersoneel aanwezig is, zullen zij u hierin begeleiden.

Het invullen van de overlijdenspapieren

De arts dient de zogenaamde overlijdenspapieren in te vullen. Hiervoor is het noodzakelijk dat hij alle relevante gegevens van de overledene heeft. Een paspoort, identiteitskaart en/of trouwboekje bieden hierbij uitkomst.

Aangifte doen

Met de ingevulde overlijdenspapieren kunnen wij voor u de aangifte verzorgen bij de gemeente. Deze aangifte dient altijd plaats te vinden in de gemeente van overlijden. De aangifte is noodzakelijk om een uittreksel van de akte van overlijden en een verlof tot begraven of cremeren te kunnen ontvangen. U kunt als u dat wenst overigens ook zelf aangifte doen als het voor u symbolische waarde heeft om uw overleden dierbare zelf uit te laten schrijven bij de gemeente. Wij helpen u hier ook graag bij.

Contact

  • Uitvaartonderneming Van Dijk / Uitvaartcentrum Van Dijk
  • Wanroijseweg 42
  • 5451 HA Mill
  • Telefoon: 0485-452868 
  • E-mail: info@vandijk-uitvaart.nl

neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.